אוכל

לכל סיר יש סיפור | יופי טרופי

אוכל9 באוגוסט 2018    דקה אחת
0

השפית הפרטית שלנו עם מתכון לסלט שיהפוך את הקיץ שלכם לצבעוני ומרענן יותר

לכל סיר יש סיפור | יופי טרופי
צילום: צורית סבג

הסיפור: סלט מנגו

אוגוסט כאן והטמפרטורות ממשיכות לעלות. בחום הלוהט ששוכן במדינתנו בתקופה זו, המרעננים הרשמיים של הקיץ, הם בעיקר הפירות, אותם נפגוש בקוקטיילים, גלידות, סלטים, קינוחים ועוד.

המנגו, מקורו מהודו וסין, באיזורים הטרופיים, ואצלנו הוא אחד מפירות הקיץ, הנמצא בשלל השווקים כיום. מעבר להיותו פרי טרופי כתום וזוהר, המנגו מבורך ביתרונות בריאותיים. הוא מפחית כולסטרול, מעולה לעור, בריא לעיניים, משפר את העיכול ומחזק את מערכת החיסונית. וגם, ולא פחות חשוב, הפרי נחשב לידידותי בעבור מי שמעוניין לרדת במשקל. יש במנגו המון סיבים תזונתיים ומים, כשבפרי אחד השוקל 100 גרם, נוכל למצוא רק 65 קלוריות!

סלט המנגו הוא קרנבל של טעמים, שיקפיצו את האורחים שלכם ויקשטו את השולחן ביופי טרופי.

מצרכים:

2 מנגו

1 רימון

כוסברה

1 פלפל חריף

חצי לימון

מלח גס

צילום: צורית סבג

אופן ההכנה:

חותכים את המנגו לקוביות, את הכוסברה בחיתוך גס, מוסיפים את הפלפל החריף (תלוי ברמת החריפות שתרצו), מרוקנים את הרימון מכל הגרגרים ומנקים מהקליפה הלבנה.

מערבבים הכל בקערה רחבה ומתבלים בנגיעות מלח גס ולימון (אם הרימון חמוץ, אפשר לוותר על הלימון)

מגישים לצד דגים ועוף בגריל, או חלק מסדרת הסלטים שלכם.

*מומלץ להכין בסמוך לארוחה.

*שדרוגים: בצל סגול , בצל ירוק, כרפס, נענע בוטנים.

צילום: צורית סבג

לחץ כאן לעוד מתכונים באתר

ובאינסטגרם: zurit sabag

כתבות נוספות באוכל

0
צורית סבג   

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו...

הסיפור: אסאדו חצילים וערמונים אומנם החורף עדיין לא כאן, אך התחושה שהוא יגיע ממש בקרוב מביאה עימה רצון לבשל תבשילים...

אוכל21 באוקטובר 2018    דקה אחת
0
צורית סבג   

לכל סיר יש סיפור | יום כיפור...

הסיפור: בולו, העוגיות של סבתא עזיזה כבוד גדול עבורי להביא לכם את המתכון הזה לקראת יום כיפור, העוגיות בולו של סבתא...

אוכל17 בספטמבר 2018    דקה אחת

כתיבת תגובה