אוכל

לכל סיר יש סיפור | שנה טובה

אוכל6 בספטמבר 2018    2 דקות
0

צורית סבג מבשלת לנו חג במנה עיקרית חריפה במיוחד וגם מארחת במדור האוכל את הכוכבת העולה בעולם הקונדיטוריה - אלין איטח

לכל סיר יש סיפור | שנה טובה
צילומים: פרטי

הסיפור: טחול ממולא וכדורי בשר ברוטב אדום

מצרכים:

טחול – לפי מספר הסועדים

חצי קילו בשר בקר

חציל

עגבניות

פלפל חריף

שום

בצל לבן

בצל אדום

פטרוזיליה

כף רסק עגבניות

סוכר

תבלינים: קימל, מלח גס, פלפל שחור, כמון, פפריקה, כורכום, שמן זית

קציצות בשר: בצל לבן מגורד וסחוט היטב, חצי קילו בשר, כמון, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. לערבב היטב וליצור כדורים.

לרוטב: בסיר רחב, שמן זית, עגבניות קלופות חתוכות לרצועות, שום, פלפל חריף, פפריקה, מלח, רבע כפית סוכר, קימל וכף רסק. לאחר טיגון קצר לפתיחת התבלינים, להוסיף 3 כוסות מים ולהביא לרתיחה. להנמיך את הגז ולהביא לצמצום הרוטב.

לאחר חצי שעה לערבב היטב את הרוטב בכף עץ ולהעביר לתבנית. מעל הרוטב להניח את הטחול הממולא, כדורי הבשר, חציל פרוס לאורך או לקוביות, בצל סגול ומעל לפזר פטרוזיליה.

לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור ל-20 דקות, בחום של 220 מעלות. לאחר מכן להוריד את החום ל-160 מעלות, לשעה ורבע, כשלקראת הסוף מורידים את נייר הכסף. להעביר למצב גריל, בחום גבוה לקבלת צבע ולהגיש חם וחריף.

הסיפור: עוגת מוס נוטלה

צילום: פרטי

איטח, רק בת 20 וכבר עושה את צעדיה הראשונים בעולם הגדול, ומפרגנת לנו בקינוח חג לפתיחת שנה טובה – עוגת מוס נוטלה שתמיס את כל האורחים שלכם. תזכרו שכאן שמעתם את השם לראשונה.

מצרכים:

ביסקוויטים

פצפוצי אורז

חמאה

חלב

שמנת מתוקה

אבקת סוכר

שוקולד חלב

נוטלה

ג’לטין

הוראות הכנה:

בסיס – 20 ביסקוויטים, כף פצפוצי אורז, כף וחצי קקאו, 100 גרם חמאה מומסת ו-3/4 כפית חלב

מוס – 5 שמנת מתוקה מוקצפת עד למרקם יוגורט, עם 2 כפות אבקת סוכר

להכין בקערה נפרדת: 150 גרם שוקולד חלב, חצי מיכל שמנת מתוקה וכף מפנקת של נוטלה ולחמם בפולסים של 30 שניות במיקרו עד להמסה מוחלטת.

כף וחצי של ג’לטין שאותו מערבבים עם השוקולד. את השוקולד מערבבים בקיפולים עם הקרם.

*את הג’לטין יש להכין עם 4 כפות מים קרים, לערבב היטב ולהמתין 15 דקות. לאחר ההמתנה יש להמיס את הג’לטין 10 דקות במיקרוגל, לסנן כדי שלא יכנסו גושים לעוגה ולהכניס לתערובת השוקולד.

את הגנאש שוקולד – כדי שיהיה יציב, לשים 3/4 כפית שמנת מתוקה, לחמם במיקרו עם 100 גרם שוקולד חלב, בפולסים של 30 שניות ולשפוך את השוקולד מיד אחרי על העוגה כשהיא קפואה. חשוב מאוד! ממליצה להקפיא את העוגה ללילה שלם במקפיא.

*הכמות מתאימה לקוטר 22/24, אני השתמשתי ברינג בקוטר 24 ס”מ -גובה 10 ס”מ ושקף מתאים.

 

צילום: פרטי

לעוד מתכונים באתר

ובאינסטגרם: zurit sabag

כתבות נוספות באוכל

0

גבינותי ורבותי

לרגל חג השבועות ביקשנו מחופית אטיאס, בעלת קייטרינג חלבי lamiral ובוגרת ביס לבישול קונדטוריה דנוןלהכין לנו ארוחת חג מושלמת. מי הזיז את הגבינה שלי?

אוכל28 במאי 2020    דקה אחת
0

שבוע המסעדות חוזר ל”ישפרו פלאנט” באר שבע

החגיגה הקולינרית תתקיים בין ה-16 ל-20 בפברואר, ותכלול מסעדות ובתי קפה במתחם, ביניהם "שגב משה", Kampai, GOOMBA, "המקסיקני", "לנדוור" ו"פאב 55"

אוכל5 בפברואר 2020    2 דקות

כתיבת תגובה