מגזין

יש עשן בלי אש

מגזין12 במאי 2020    3 דקות
0

ל"ג בעומר כבר פה ולמרות האיסור על הדלקת מדורות אנחנו חייבים איזה ארוחה על האש. אז הלכנו אל השף יקיר מסרטי מהאותנטית, שפתח לאחרונה גם את "הקרניבורית" שהכין לנו ארוחת חג עם טעמים של מדורה , גם מבלי להדליק אותה. אפילו סידרנו לכם קינוח עם מרשמלו

יש עשן בלי אש

תפו"א מדורה אותנטית סטייל הכי פשוט בעולם וטעם אחד לאחד כמו במדורה.

משטחים על תבנית 1 קג מלח גס

מניחים עליו 8 תפו"א גדולים או כמה שנכנס בתבנית ( שימו הרבה זה מתחסל!!!)

מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את תפו"א ל45 דק עד לריכוך מלא

על הלהבה של הגז שמים רשת ומניחים את תפו"א האדמה עד שהם שחורים לחלוטין! כמו במדורה ככל שזה יהיה יותר זמן כל עובי הקליפה השרופה יתעבה ויזכיר מדורה אמיתית.

מכאן תהיו יצירתיים כל אחד והתוספות שהוא אוהב החל מחמאה ומלח גס , שמנת גבינות חמאה ופטריות

תפו"א במדורה סטייל

סטייק על המחבת

החלק החשוב ביותר הוא בחירת נתח איכותי ומיושן כהלכה אז כיצד נבחר נתח סטייק איכותי בהנחה ואתם סומכים על הקצב שלכם בקשו פשוט נתח מיושן ומשויש היטב .

אנחנו טועים רבות לחשוב שככל שהנתח אדום יותר הוא טוב יותר ובכן בשר שעבר יישון כהלכה מאפיר וצבעו נהיה כהה יותר ואף מגיע למצב של מעטפת כהה מאוד בגוון חום עמוק. לחיצה על הבשר שתשאיר ממש חותם על הבשר גם תעיד על כך שהבשר יושן .

לפני הצלייה יש להוציא את הנתח מקירור לפחות שעה לפני. חשוב

לצלייה טובה ואיכותית ועל מנת לקבל את פסי הצריבה יש לחמם את מחבת הפסים או הפלאנצ'ה עליה בחרתם לצלות היטב שתהיה רותחת ממש. על מנת לא להבעיר את המחבת אנחנו נשמן את נתח הבשר במקום את המחבת ונניח על המחבת הלוהטת צריבה טובה מכל צד עד למידת העשייה הרצויה . מאוד חשוב לא להניח את הסטייק על מחבת שלא חוממה היטב  מראש ובנתחים שעד חצי קג רצוי שלא להפוך את הנתח מס פעמים על המחבת אלה צריבה טובה על הצד הראשון ולהפוך רק כשממש יש מסביב לסטייק טבעת בישול ודם ניגר ממנו בצידו העליון. רק בשלב הזה רצוי לתבל במלח ופלפל גרוסים גס אפשר להעשיר בגבעול רוזמרין או טימין להשלמת ארומה וטעם נהדר.

להוציא לפחות שעה לפני מהמקרר

נמסיס שוקולד עם בורלה מרשמלו

350 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו,

220 גר׳ חמאה

5 ביצים

100 גר׳ סוכר

125 מ״ל מים

180 גר׳ סוכר (להמסה במים )

לגנאש :

1/2 כוס שמנת להקצפה

200 גר׳ שוקולד מריר לפחות 60%

איך מכינים?

מחממים תנור ל- 160 מעלות. מומלץ לשים תבנית או קערת פיירקס עם מים בתחתית התנור משמנים תבנית אפיה קפיצית עגולה מרפדים את התחתית בנייר אפיה שגזרתם לפי מידת התבנית.

במיקסר מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר, עד לקצף אוורירי שגדל פי שלוש בגודל

בסיר נפרד מחממים את 180 גרם סוכר עם 125 מ״ל מים, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש.

מוסיפים את השוקולוד והחמאה לסירופ הסוכר, ומערבבים עד לאיחוד. מסירים מהאש ומצננים מעט.

מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה איטית עד לאיחוד.יוצקים את התערובת לתבנית וומכניסים לתנור. אופים למשך כ- 30 העוגה יוצאת מהתנור לחה מאוד במרקם הפנימי לא לדאוג היא תתיצב בקירור

מצננים כמה שעות בקירור ואז מוסיפים את הגנאש מעל .

לוקחים מספריים וחותכים מרשמלו באמצע באלכסון ומסדרים על העוגה עם ברנר שורפים לשנייה את הקצוות של המרשמלו ובתאבון

נמס ממך. קינוח מרשמלו

 

כתבות נוספות במגזין

0

מסעדה עם ערכים

במסעדת כרמים היו רגילים בשנים האחרונות לסגור את המסעדה בגלל המצב הבטחוני, אבל לאירועי השבעה באוקטובר אף אחד לא ציפה. בחודשים האחרונים בישלו ותרמו לחיילים, לכוחות הביטחון ולפונים ועכשיו חזרו לשגרה עם סדרת ההרצאות כרמים של ידע שהפכה לשם דבר בעיr

מגזין13 בפברואר 2024    10 דקות
0

גיבורה על מדים

רפ"ק מורן טדגי התעוררה בשבת השחורה לקול האזעקות באופקים שם היא גרה. כשהבינה שמדובר ביותר מירי רקטי היא נישקה את משפחתה לשלום ויצאה לחזית הלחימה בעיר. כך, במשך 48 שעות פיקדה על הלוחמים ונלחמה לצד שוטרי משטרת ישראל שהגנו על הבית

מגזין11 בינואר 2024    7 דקות

כתיבת תגובה