אוכל

שבועות חגיגי ובעיקר טעים

אוכל25 במאי 2023    2 דקות
0

במסעדת כרמים בראשותו של השף סהר רפאל שיתפו במתכונים מיוחדים לכבוד השבועות. חג גבינות שמח

שבועות חגיגי ובעיקר טעים

לכבוד חג הביכורים, שף סהר רפאל ממסעדת 'כרמים' בבאר שבע, משתף בכמה מתכונים מיוחדים שיהפכו את שולחן השבועות לקצת יותר טעים

סלט קפרזה

מצרכים

300 גרם, כ-2 כוסות עגבניות שרי חצויות

2 יח׳ עגבניות חתוכות גס

1 יח׳ פלפל אדום

1 יח׳ כדור מוצרלה טרייה

4/1 כוס שמן זית

קורט מלח פלפל

חצי לימון סחוט

פרוסת לחם בריוש

גביע קרם פרש

אופן הכנה

חותכים את הפלפל האדום לקוביות גסות,

מתבלים במעט שמן זית ומכניסים לתנור

שחומם ל 180 מעלות במשך 7-5 דק׳.

מוציאים ומקררים.

את העגבניות והפלפל הקלוי מערבבים

בקערה נפרדת, מתבלים בשמן זית, לימון,

מלח ופלפל.

בצלחת הגשה מניחים 2 כפות קרם פרש

ופותחים לצורת ניגוב. על הקרם מניחים את

פרוסת הלחם לאחר שעברה השחמה קלה

בתנור. מניחים את הסלט מעל וקורעים ביד

את המוצרלה על הסלט. לוקחים 3-2 עלי

בזיליקום, מניחים מעל הסלט ומגישים.

טיפ השף

ניתן לזלף חומץ בלסמי מרוכז מעל הסלט

להעשרת הטעמים.

 

 

אנלוטי לאבנה

מצרכים

2/1 קג׳ אנלוטי במילוי לאבנה וזעתר

1 יח׳ עגבנייה קלופה חתוכה ל 6

50 גר׳ חמאה

2/1 כוס יין לבן

1 יח׳ שן שום מעוכה

אבן יוגורט

2 יח׳ גבעולי אורגנו טרי

מלח | פלפל

לקרם חציל:

1 יח׳ חציל שרוף על האש מקולף

2 יח׳ שיני שום

2/1 כוס שמנת מתוקה

קורט מלח

חצי לימון

אופן הכנה

הכנת קרם החציל

במעבד מזון מכניסים את המרכיבים וטוחנים

היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

הכנת המנה

מחממים במחבת מחצית מהחמאה, מוסיפים

את השן שום המעוכה והעגבניות. מוסיפים את

היין הלבן, מניחים פנימה 2 גבעולית אורגנו טרי

ומצמצמים את הרוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי

הטעם.

את האנלוטי מבשלים בסיר נפרד עם מים כ 4 דק׳

מעבירים למחבת עם הרוטב, מצמצמים את הרוטב.

אופן הצלחות:

מורחים את הקרם חצילים, מעל הקרם מניחים את

האנלוטי והירקות. מגרדים את האבן יוגורט מעל

ומגישים.

 

 

סלט סלקים ואנדיב

מצרכים

ראש חסה לאליק מעולעל ושטוף

ראש חסה סלנובה מעולעל ושטוף

2 יח׳ סלקים צלויים ופרוסים

1 יח׳ בטטה קוביות אפויים בתנור

ראש אנדיב מעולעל

כ – 100 גרם אגוזי פקאן קלויים קצוצים

100 גר׳ גבינה כחולה

לרוטב

כפית חרדל

שן שום קצוצה

כף סילאן

כף דבש

קורט צ'ילי גרוס

קורט מלח

כוס שמן זית

אופן הכנת הרוטב

בקערת ערבוב נניח את כל המרכיבים. נטרוף

בעזרת מטרפה באופן רציף תוך כדי זילוף השמן

לאט לאט.

אופן ההכנה

הרכבת הסלט

נפרוס את הסלקים ונניח בתחתית הצלחת.

בכלי עמוק נערבב את החסות עם הבטטה, מעט

מהפקאנים והאנדיב. נבזוק פנימה את הרוטב

ונערבב היטב. נניח מעל הסלקים נפזר מעל את

הגבינה הכחולה והפקאנים הנוספים.

 

 

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה