מגזין

ברוך הבא לעידן הצרפתי

מגזין24 ביולי 2019    7 דקות
1

עידן בן ברוך מבאר שבע הוא הדבר הבא בעולם הקונדיטוריה. עם שני סניפים מצליחים, חלומות גדולים ובאזז ברשתות, בן ברוך מביא טעימה מצרפת לבירת הנגב > אופה מאהבה

ברוך הבא לעידן הצרפתי
צילומים: ישראל זוהרי

אם יצא לכם לבקר בגרנד קניון בבאר שבע, בטח היה לכם קשה להתעלם מדוכן הקינוחים הצבעוני של הקונדיטור עידן בן ברוך, שתוך שלושה חודשים הפך למוקד עלייה לרגל. בן ברוך, רק בן 29 אבל עם ניסיון של כמעט עשור באפייה, הוא אחד השמות העולים בסצנה הקולינרית, שהביא לבירת ההזדמנויות את האווירה והניחוחות הפריזאים.

היום בן ברוך הוא כבר שם דבר, בטח ברמה המקומית, אבל לא כך היה לילד, אחד מארבעה לאם חד הורית בבאר שבע, שהתחיל לפני 10 שנים, לבד, מול תנור קטן לאפות. גם הוא, שמחזיק בביטחון עצמי עשיר, לא האמין שעשור אחרי זה יהיה מוצף בפניות לזכיינות שנושאת את השם שלו.

האווירה והניחוחות הפריזאים

 

"לפני 10 שנים התחלתי לאפות. זה היה סתם, בשבילי ובשביל המשפחה", מספר בן ברוך. "התחלתי למכור עוגות בקטנה, הייתי עושה בר ממתקים, הכל בקטן. החבר הכי טוב שלי, אחד השפים הטובים בארץ, נתי ביטון, הלך ללמוד קונדיטוריה בבישולים, נדלקתי על זה כי הוא היה מעלה דברים מטורפים לרשת, זה לא היה נראה בארץ. היום זה כבר נכנס חזק. ראיתי את הדברים, התחלתי לשאול אותו על זה והחלטתי ללכת ללמוד אחריו. תוך כדי שלמדתי, עברתי דירה בשביל הקונדיטוריה, העליתי דברים לפייסבוק וזה היה ממש טירוף, הפכתי לכוכב רשת מגניב. אני חוצפן חיובי, היו לי הרבה מתחרות והחוצפה עזרה לי".

בן ברוך הוא אחד שאם הוא מחליט לעשות משהו, הוא הולך עליו בכל הכוח. לא תמיד ממשיך באותה האנרגיה, אלא אם כן הוא מתאהב. ובקונדיטוריה הוא התאהב. "בהתחלה הייתי עושה לעצמי, למשפחה, מכרתי בקטנה. אחרי זה לקחתי דירה קטנה והפכתי אותה לקונדיטוריה. זה היה בקומה רביעית ברחוב בורלה. היו מגיעים אנשים והיו חושבים שמוכרים שם סמים בגלל שאנשים היו עולים ויורדים. עברתי לדירת קרקע, השתדרגתי. כל פעם עברתי דירה כדי להתפתח עוד כקונדיטור. הדירה הזו הייתה כבר דירת 3 חדרים עם מרפסת, כל המרפסת הייתה מלא במקפיאים. אני זוכר את עצמי נרדם על מקפיאים כי הייתי עובד ימים ולילות. הייתי עובד לבד. אמא שלי הייתה היחידה שהייתה עוזרת לי. הייתי נרדם בעמידה, הרבה פעמים היו נשרפות לי עוגות".

"בהתחלה הייתי עושה לעצמי"

 

בן ברוך מדגיש שאז גם התחיל הטירוף האמיתי מבחינתו. "היו שיירות של אנשים בבית. פתאום מלא עוקבים אחריי באינסטגרם, בפייסבוק, אז החלטתי שאני צריך לפתוח עסק של ממש. לקחתי חנות קטנה, שנמצאת ממש בסוג של שום מקום. אמרו לי תיזהר לפתוח שם, מי יבוא לשם. אבל אני אמרתי שאם פתחתי בבית ובאים אליי, למה לא? יבואו לאן שצריך". והלקוחות באו, בהמוניהם. "לקחתי מקום ליד הבית, שיהיה נוח. זה מקום מהמם, באמת כיף. עשיתי השקה ואנשים אמרו לי שלא יבואו. לא רק שבאו. אחרי שלוש שעות נגמרה כל הסחורה. לא הייתי ערוך לכמות".

בן ברוך מספר כי בכל השנים האלה זכה ל"חיזורים" ממנכ"לית הגרנד קניון אביבית וייצמן שזיהתה את הפוטנציאל שלו ושל החנות שלו בקניון. "היא אמרה שזה יכול להיות מהמם. אני פחדתי כי זה הוצאות מטורפות. אבל לאט לאט הבנתי שאני יכול וצריך להתפתח למקומות עליהם אני חולם, אז אחרי החיזורים חתמתי על חוזה. אני זוכר שאביבית אפילו העלתה פוסט שנעניתי לחיזורים שלה. לפני שלושה חודשים פתחתי את הסניף וברוך השם היא צדקה וזה מהמם. אני כבר חושב על סניף שלישי בבאר שבע, עוד סניף פה בדרום, שאני עדיין לא רוצה לחשוף. גם פונים אליי הרבה לזכיינות. אני רוצה 4 סניפים משלי והשאר זכייניות. היו סטיגמות ואזהרות. אתה לא תצליח, זו השקעה עצומה, אתה תיפול, המוצר שלך יקר. לשמחתי אנשים מעריכים מאוד ומשלמים. גם יותר אנשים נחשפים אליי פה".

"יותר אנשים נחשפים אליי פה"

 

אפשר להגיד על בן ברוך הרבה דברים, אבל הדבר הכי בולט אצלו, הוא הביטחון העצמי. בן ברוך יצא מהארון לפני כעשור, פחות או יותר בזמן בו התחיל בקונדיטוריה. היום, הוא לא פחות צבעוני ו"רועש" מהקינוחים אותם הוא מכין. במובן מסויים,  אפשר לראות אותו בכל פרוסת עוגה או קינוח אותם הוא מכין. הביטחון הזה הגיע גם לאפייה ובן ברוך בטוח מאוד במוצר אותו הוא מספק. הוא גם מודה, שלעיתים עלו, ועד היום עולים תהיות לגבי המחיר אותו הוא לוקח. בכל זאת, לפחות בהתחלה, ילד בן 20 בדירה קטנה בקומה הרביעית שלא מתפשר על המחיר, זה דבר שדורש אומץ או לכל הפחות ביטחון.

"הייתי בטוח שזה ילך, הייתי בטוח שאני אצליח. אני יודע שאני מוכשר, ראיתי תגובות של אנשים וכשאני טעמתי מבחינתי זה היה וואו", הוא אומר ומודה: "בהתחלה לא הצלחתי בטירוף, היו אפילו רגעים שרציתי לפרוש ולעזוב למרכז. ענף המזון זה הענף הכי קשה. אחוז פושטי הרגל בבאר שבע הוא הכי גדול בתחום הזה. אבל כשאתה עושה משהו טוב מעריכים את זה". כך הוא מרגיש.

מאיפה מגיע כל הביטחון הזה?

"אם לומר את האמת, זה הגיע מחוסר ביטחון. אולי לא יאמינו, אבל הייתי הילד הכי ביישן והכי מופנם שיש. אני מגיע ממשפחה מהממת, אבל מאוד פשוטה. אמא שלי היא אם חד הורית ל-4 ילדים, אבל לא היה לה כסף לפתוח לי עסק או לתת לי הון עצמי. אז את הכל עשיתי בשתי ידיים ובעבודה הכי קשה. אני זוכר את עצמי בוכה לפעמים, אז הביישנות הפכה לביטחון גדול. אני חושב שברגע שהבנתי שאני שלם עם עצמי, שאני גיי, אז דברים השתנו. היציאה מהארון וההצלחה התחילו יחד, וזה תרם הרבה לביטחון העצמי. אני תמיד הייתי מוחצן אבל ביישן, לא הייתי מדבר. הייתי מכיר את כולם אבל לא מדבר. היה ברור שאני גיי. הייתי ממש מוחצן, שיער ארוך עד הישבן. תמיד הייתי רוצה להיראות טוב יתר מכולם. בהתחלה לא מדברים עלייך בצורה יפה, בטח בבאר שבע, אז אתה מפתח ביטחון כדי לחסן את עצמך מהתגובות. כשאתה יוצא מהארון מסתכלים עלייך כעוף מוזר, בטח לפני עשור, אבל כשהתחלתי להצליח, אז כולם מתחברים אלייך וזה מוסיף לך לביטחון. למזלי אלוהים כיוון אותי. אני אדם מאוד מאמין. אני מאמין באלוהים, אני שומר שבת. אני גיי, אבל באמת מאמין באלוהים".

מה הייתה הנקודה שבה אמרת שהצלחת?

"ביום שעשיתי את הפתיחה בחנות הראשונה. כשהצלחתי להביא למקום כזה קטן בשום מקום, מאות אנשים, כשפתחנו ב-8 וב-11 הכל נגמר, שם הבנתי. שם אמרתי 'אתה הולך להצליח'. זה היה מטורף, אפילו חברים שלי נכנסו לעזור לי במטבח. תמיד האמנתי שאני אצליח, אבל לא האמנתי שזה יצליח ככה. היום יש לי חלומות אחרים, עוד סניפים, זכיינויות, אבל ברוך השם הגשמתי חלק מהחלומות".

הראיון המלא בגיליון סוף השבוע של עיתון "שבע"

כתבות נוספות במגזין

0

מפקד כלא נפחא, אסיר של החיים

גונדר משנה גבריאל מירלשווילי איבד לפני כ-7 שנים את אחיו מיכאל בתאונת פגע וברח. הנהג, שהורשע בהפקרתו היה שכן שלו לשעבר וישב 3.5 שנים בכלא > מאז נוספה לחייו של מירלשווילי מטרה נוספת מלבד השירות בשב"ס: להרתיע, לזעזע ולהעלות למודעות את המלחמה בתאונות הדרכים

מגזין21 בנובמבר 2019    10 דקות
0

בנעלי בית | מנהיג "מתוך הערכה"

לביא קייט, מנהל מעוף באר שבע ונגב מערבי, שהשבוע עורך את שבוע היזמות הבינלאומי

מגזין21 בנובמבר 2019    2 דקות

כתיבת תגובה

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אלוף