אוכל

משחקי השף

אוכל14 בדצמבר 2017    6 דקות
0

סמדר וקנין המוכרת כסמדי בומבה, בוגרת "מאסטר שף", אשר מנהלת ביד רמה את מסעדת "שושנה" בעיר: "התכנית מאוד עזרה לי וקיצרה את הדרך, אבל מעבר לזה אני אישה לוחמת. אם אני רוצה משהו ומשיגה אותו"

משחקי השף

סמדר וקנין (51), מבאר שבע הייתה תושבת אופקים עד לפני כעשור ואם תשאלו את רוב צופי התכנית הפופולארית "מאסטר שף" מי זאת, הם לא יזכרו כמו שלא זוכרים את רוב שמותיהם של המשתתפים מאותה עונה. מה שכן, למרות שהגיעה רק למקום השלישי בעונה הראשונה של התכנית, כולם יודעים וזוכרים את סמדי בומבה מבאר שבע, שהביאה לפריים טיים את הבישול הביתי.

עד לתכנית, וקנין הייתה אם הבית בדיור מוגן בעיר, "וכשסיימתי עם מאסטר שף, יצאתי לטפל במה שאני אוהבת ואני ובעלי החלפנו תפקידים", היא מספרת. "הם לא רצו שנעזוב שם והבעל שלי הפך להיות אב הבית".

ההצלחה של התכנית הביאה אותה לקדמת הבמה וסמדי החלה לעשות סדנאות בישול, שיווק רשתות מזון וכדומה, אבל משהו היה חסר. "הבת הסטודנטית שלי אמרה לי כל הזמן שאני צריכה לפתוח מסעדה ביתית", מספרת וקנין. "היא אמרה לי שזה הזמן שלי, למרות שתמיד פחדתי. חיפשנו מקום סטודנטיאלי ומצאנו את המקום הזה". למרות שלוקנין שלושה ילדים משלה, היא גאה במקום שפתחה ובכך ש"הפכתי להיות אמא של כל הסטודנטים והגשמתי חלום".

 

מאסטר שף סמדי בומבה. לא משחקת

 

מה עושים אחרי שהתכנית  יורדת?

"מאוד רציתי טלוויזיה, אבל זה עולם מאוד קשה. אם אתה יוצא ממאסטר שף זה עוד יותר קשה. אם אתה יוצא מהאח הגדול, אתה יכול להיות מאוד מקושר בהנחייה ולהתקדם, אם אתה יוצא ממאסטר שף, מקטלגים אותך בקטע של אוכל. החלטתי כרגע שאני עושה לעצמי, פתחתי מסעדה משלי, משהו שאני אוהבת, אני נהנית ממנו, מתחברת לאנשים ואני מתפרנסת ממנו".

 

ומה הלאה?

"החלום הוא שמסעדת שושנה תהפוך להיות רשת. המצאתי איזשהו סנדוויץ' שלקחתי אותו מהבית שבו גדלתי. ביום שישי האימהות שלנו לא היו מרשות לנו לגעת באוכל שמתבשל לארוחה. זה היה נקרא סנדוויץ' של יום שישי שהיה לחם בית, נמרח בו מטבוחה, קציצות בקר, חצילים ואת זה אתה אוכל. אסור היה לנגוע באוכל של יום שישי. לא מתוך קמצנות, כי באוכל של שבת יש משהו מיוחד. ישבתי וחשבתי והתחלתי לעשות את הסנדוויץ' הזה. הייתי נוסעת לתל אביב ליריד האוכל, במשך שבעה חודשים, בכל חמישי ושישי ונותנת את 'מרוקו בפיתה' בתל אביב. כשפתחתי את המקום, הפכתי את הסנדוויץ' הזה- 'מרוקו בפיתה' למנת הדגל שלי. לקחתי את הלחם של אז ועשיתי אותו בקטן. הלחם הוא לא פיתה, אלא לחם מרוקאי והשאיפה שלי ש'שושנה' שהתחילה בברחוב יוסף בן מתתיהו 70, ליד שער 90 של האוניברסיטה תהפוך לרשת".

 

למה "שושנה"?

"שושנה זה על שם אימא שלי, הייתי חייבת לתת לה את המקום הזה כל עוד היא חיה וממנה למדתי לבשל. מגיע לאמא שלי מעל ומעבר. כשפתחנו את המקום והחלטנו על שם, החלטתי על 'שושנה'. אנשים אמרו לי שסמדי בומבה זה מותג. אמרתי שהמסעדה תיקרא 'שושנה, המטבח של סמדי בומבה'. כולם יודעים ש'שושנה' זה 'סמדי בומבה'".

 

אוקיי, אז מאיפה ה'סמדי בומבה' הגיע?

"לפני שלושים שנה עבדתי כליצנית ולימדתי דרמה בגני ילדים וזה היה השם שליווה אותי. זה מעבר לכך שגם הייתי 120 קילו וזה השתלב ביחד. היום נשארתי בומבה, בלי השמנה".

 

מאסטר שף סמדי בומבה. לא משחקת | צילומים: "שבע"

 

התבלין הסודי: לוחמת

"מאסטר שף" לא הייתה תכנית הריאליטי היחידה שבה השתתפה וקנין ורק לפני כשנה היא כיכבה על המסכים בעונה השלישית של "חלומות מפלסטיק" של ד"ר דב קליין. "אני מאוד אוהבת את התהליך שאני עוברת", היא מספרת. "אמרתי לבעלי שבגיל חמישים אני לא רוצה מסיבה, אני רוצה עפעפיים. הוא אמר לי שאין בעיה ושלושה ימים אחרי זה פנו אליי מהתכנית". אם לחלק מ"פליטי הריאליטי" שתי תכניות זה דיי והותר, השף חיים כהן שאיתו נשארה בקשר טוב מימי התכנית, מתח אותה לאחרונה בתכנית "אמבוש". וקנין לא מתביישת להגיד שלא רק שהייתה עושה את הכל שוב, אלא היא גם חולמת להשתתף ב"רוקדים עם כוכבים" או בהישרדות VIP. "אבל שזה לא יבוא על חשבון המסעדה".

 

מה מיוחד בסמדי בומבה?

"אם הייתי הולכת למאסטר שף בעונה החמישית, יש המון כמוני. המיוחד בעונה הראשונה ובי הוא שבתקופה ההיא, בכל המסעדות הכל היה גורמה והאוכל הביתי היה בבחינת נחיתות. כשאני באתי בתמימות שלי והבאתי את האוכל הביתי, היו כאלה שהרימו גבה, אבל זה היה משהו מיוחד. אני חושבת שבזכות זה שהבאתי את האוכל הביתי למאסטר שף, יש יותר מודעות והיום אנשים מחפשים יותר אוכל ביתי ממנות גורמה. יש לי חברים שפים מאוד גדולים שפתחו מסעדות בהשקעות מאוד גדולות וזו השתעבדות. כשאתה מתעסק באוכל ביתי ההשתעבדות היא פחות גדולה והיחס הוא יותר אישי".

 

למה הלכת למאסטר שף? מה רצית להשיג?

"אני יודעת ומאוד אוהבת לבשל וגם אוהבת טלוויזיה וזה היה שילוב של שניהם ביחד".

 

תכנונים לעתיד?

"השאיפה היא שהמסעדה תקבל בערב פן אחר. המון נשים מתחתנות ולא יודעות אפילו לעשות חביתה. אני רוצה לעשות סדנאות, ללמד בקלי קלות איך לבשל. משהו יותר אינטימי, קבוצות שיבואו לערב סגור. החלום הוא שזה יתחיל בסיור בשוק, באר שבע היא עיר מאוד מפותחת ויש לנו שוק נהדר והשלב הראשון הוא ללמד איך קונים ירקות. לאחר הסיור מגיעים למסעדה ומבשלים את מה שקנינו ולקחים הביתה".

 

בנוסף להכל, וקנין שלא מגדירה עצמה כשפית, אלא כ"בשלנית שנולדה עם חוש בישול", חולמת שאתם תכירו צדדים נוספים שלה. היא רוצה לעשות פרסומות, או לשחק בסדרות טלוויזיה כמו "שנות השמונים" או "אימפרי זגוריה". כי "בגלל הקטלוג הזה של מאסטר שף, לא יודעים שיש לי עוד כישורים ושאני נורא מצחיקה". ואם למישהו יש ספק שבעתיד אנחנו נשב בסניף חדש של 'שושנה' כשברקע מתנגנת לה פרסומת בכיכובה של סמדי, או תפקיד בעונה הבאה של "אימפריה", היא אומרת: "התכנית מאוד עזרה לי וקיצרה את הדרך, אבל מעבר לזה אני אישה לוחמת. אם אני רוצה משהו ומשיגה אותו".

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה