אוכל

ללקק את האצבעות

אוכל14 בדצמבר 2017    6 דקות
0

"תמיד רציתי להצליח בכוחות עצמי וכאן הצלחתי להביא משהו. את האיזון בין להביא הרבה דברים שלא היו, לבין להמשיך את העסק של המשפחה", כך נריה חזוט, המנכ"ל הצעיר של חברת 'קנדיגלידה', המחזיקה בעשרה סניפים באזור הנגב

ללקק את האצבעות
נריה חזוט | צילום: "שבע"

הקיץ מעבר לפינה והוא מביא איתו המון דברים מעניינים ומרעננים, כמו גלידה למשל. אין כמו גלידה בקיץ, ומי לא אוהב גלידה? אם זה סתם כדי להתרענן בחום של יולי-אוגוסט, או הקינוח שאחרי ארוחה טובה. אם זאת הגלידה שמנחמת לב שבור, או הטעם המתוק שנשאר בסוף דייט טוב; גלידה של סרט טוב, בים, הפינוק של שבוע דיאטטי קשה, או סתם לפנק את הילדים- מי לא אוהב גלידה?!

נריה חזוט מבאר שבע, הוא הבשורה המרעננת של הקיץ. חזוט הוא מנכ"ל 'קנדיגלידה' שאחראית על נתח שוק גדול מאוד בתחום הגלידות בבאר שבע ובנגב. "קנדיגלידה היא למעשה החברה שהביאה את גלידות פלדמן לאיזור הדרום", מסביר חזוט. "חברה שמייצרת ומשווקת את כל הגלידות האהובות שאנחנו קונים בחנויות המפעל הידועות, שהן גם חנויות המפעל שמשווקות את פלדמן". למעשה, בכל פעם שאתם קונים 'גלידות פלדמן', אתם קונים מ'קנדיגלידה'. בגיל 24 בלבד, חזוט הוא הוא אחד המנכ"לים הצעירים בארץ ואם תשאלו אותו- "השמיים הם הגבול", עבורו ועבור 'קנדיגלידה'.

 

נריה חזוט. אחד המנכ"לים הצעירים בארץ | צילומים: "שבע"

 

שילוב מנצח

אביו של נריה, שמעון חזוט, הוא איש עסקים ותיק ומאז שהוא זוכר את עצמו, נריה רצה להיות בדיוק כמו אבא. "תמיד הייתי מסתובב איתו לכל מקום, הייתי יושב בכיסא שלו, כסא המנהל וממנו קיבלתי את הדרייב", מספר נריה שמוסיף: "הוא תמיד היה דוחף אותי ומגיל שבע, רציתי להיות כמו אבא. ברגע שהתחלתי להבין את עצמי, ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות".

כנער, הוא היה מגיע ללימודים עם תיק בית ספר לצד מזוודה של עסקים. "הייתי מתיישב מאחורה, פותח את המזוודה ומתחיל לעשות רשימות וחישובים".

חזוט למד בילדותו ב'וולפסון-בני עקיבא', בבאר שבע ומגיל קטן, "תמיד אהבתי לעשות עסקים וליזום דברים", הוא מספר. "הראשון היה בגיל 16, פתחתי עסק של הפצה ושיווק של ארבעת המינים. ב-2009 הבאנו לראשונה בישראל את ארבעת המינים לאינטרנט. זה הלך מצוין והיו לי 150 סוכנים בשיטת השיווק הרשתי". חזוט גילה שהוא נולד לעולם העסקי והמשיך לגדול ולהתפתח. "בכל תקופה בשנה היה לי איזשהו עסק. כך, בפסח הייתה לי חברת ניקיון אחרי שהבנתי שבפרק הזמן של חודשיים לפני החג, אנשים צריכים ניקיון לבית. העסקתי קרוב ל-80 גננים ומנקות. זה התפתח ועשיתי את זה שנתיים", הוא נזכר.

"העסק האחרון היה קייטנה שעשיתי, השכרתי את ישיבת וולפסון וזאת הייתה ההצלחה המשמעותית הראשונה שהייתה לי. הייתי תלמיד ושום דבר שהיה שם לא היה פרופורציונאלי לגיל שלי. קיבלתי משרד ליד ראש הישיבה ואני יושב בו עם מזכירה ומשם אנחנו מנהלים הכל. היום לפתוח קייטנה זה לא פשוט, בעיקרון זה יותר קשה מלפתוח בית ספר. היו בקייטנה למעלה ממאתיים תלמידים וזו הייתה אחת הקייטנות הגדולות בבאר שבע, קייטנה דתית כמובן. בשביל להוציא את זה לפועל עבדתי קשה מאוד במשך חצי שנה וזאת הייתה הצלחה גדולה. עד היום אני מקבל ריקושטים חיוביים על זה".

הוא יודע לספר כי אף פעם לה היה מונע מכסף, למרות שהקייטנה הצליחה לא רע. "לא נהניתי מהכסף, כמו שנהניתי מהיצירה והילדים וצברתי קשרים", אומר חזוט.

 

עוד יום בעבודה

 

נפגשים באמצע, בחנות מתחת לבית

נריה מגיע ממשפחה מוכרת בעיר. סבו מצד האמא, היה הרב מישאל דהאן ז"ל, ששימש כרב הראשי של באר שבע קרוב לחמישים שנה. הסב מצד האבא, אברהם חזוט, היה בעל המכולת הראשונה בבאר שבע, לדברי חזוט. הוא הביא את החוש המסחרי למשפחה.

"אבל אני תמיד רציתי להצליח בכוחות עצמי וכאן הצלחתי להביא משהו. את האיזון בין להביא הרבה דברים שלא היו, לבין להמשיך את העסק של המשפחה, שזה נהדר", הוא מסביר.

לקראת סוף השרות הצבאי, נקרא נריה לדגל העסק המשפחתי והגיע ל'קנדיגלידה'. "למדתי את העסק במשך כחודשיים-שלושה והתחלנו בשינוי, היה צורך באיזושהי קפיצה טכנולוגית. זה לא שמה שהיה פה לא היה טוב, העסק היה במקום מצוין", הוא מדגיש. "אבל היה צריך לעשות שינוי מסוים ולקפוץ מדרגה: רעננתי והבאתי צוות צעיר, טכנולוגיה ואתר אינטרנט שהקמתי". חזוט לקח את העסק המצליח של אביו וביחד הם שדרגו אותו ולקחו את זה לשלב הבא. כיום, חניות 'קנדיגלידה' מונות תשעה סניפים ברחבי הנגב, כשהסניף העשירי עתיד להיפתח בקרוב בבאר שבע.

"הסניף של האינטרנט הוא הסניף ה-11", אומר חזוט, "זהו סניף לכל דבר". למקרה שלא הבנתם, החנות של 'גלידות פלדמן', מתחת לבית שלכם, מאז ומתמיד הייתה 'קנדיגלידה', שם מתגאים שהם מביאים גלידה איכותית במחיר טוב. וכיום, אפילו במשלוח עד הבית. 'קנדיגלידה' שעמדה מאחורי המותג המצליח של 'פלדמן', עם הגעתו של חזוט שנעזר ביכולות והניסיון של אביו, עוברת לקדמת הבמה, כשהשילוב בין האמביציה הצעירה של נריה, לבין החוש העסקי המנוסה והמפותח של אביו שמעון, הם שהביאו את ההצלחה.

"אנחנו מחליטים הרבה דברים ביחד והשילוב הזה הוא שילוב טוב בסופו של דבר", אומר נריה. "אני נוטה להיות פחות זהיר ואם אני נכנס למשהו, אני עושה אותו באמוק. מטבע הדברים, עם הניסיון והידע העסקי, אבא שלי משתדל להיות יותר זהיר וכך אנחנו נפגשים באמצע".

 

מה התכניות שלך לעתיד?

"אני רואה את עצמי משתקע כאן ולוקח את החברה, יחד עם אבא שלי, למקומות יותר גבוהים ואולי אפילו ארציים. אולי אהיה בעתיד מנכ"ל של כמה חברות או מנכ"ל של חברה הרבה יותר גדולה ומאסיבית. אין גבול, 'קנדיגלידה' יכולה להיות גם עולמית, בעזרת השם".

בגיל 24, המנכ"ל הצעיר טוען שלא נוטים לזלזל בו בגלל גילו ודווקא רואה את זה כיתרון. אם תחשבו על זה, יש משהו במה שהוא אומר, כי העולם שייך לצעירים ובעולם העסקי, הוא עדיין ילד, אבל מי מבין בגלידות יותר מילדים. מצד שני, מי לא אוהב גלידה?!

 

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה