אוכל

לזניית שוקולד כבר הכנתם?

אוכל14 בדצמבר 2017    דקה אחת
0

חשבתם שלזניה יכולה להיות רק מלוחה? תחשבו שוב!

לזניית שוקולד כבר הכנתם?

אם אתם באמת רוצים להדהים את האורחים או המשפחה וגם את בני הזוג במנה שהם עוד לא נתקלו בה, זה בשבילכם. מותג הפסטה "ברילה", מציע מתכון ללזניית שוקולד מושחתת שתנפץ את כל המוסכמות על לזניה שהכרתם עד היום.

 

רשימת חומרים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה

200 גרם שוקולד

250 גרם חמאה

3 ביצים מופרדות

½ כוס סוכר

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

תבנית מלבנית 30X20

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)

 

 

אופן ההכנה:

ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.

  1. מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב.
  2. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
  3. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
  4. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  5. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
  6. מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.
  7. יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.
  8. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
  9. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק – ויוצקים מעל הלזניה.
  10. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

 מתכון מאת מאיה דרין, בתיאבון

 צילום: רונן מנגן

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה