אוכל

מתכון שף לגירוס אנטריקוט

אוכל14 בדצמבר 2017    דקה אחת
0

בתיבול ממטחנת מלח הימלאיה ורוד. 'מלח הארץ' מציעה מתכון באדיבות שף אבי ביטון

מתכון שף לגירוס אנטריקוט

"את המנה הזו מומלץ להכין כשמתחשק לכם לפנק את עצמכם ואת החשובים לכם". זו מנה בשרית עשירה וטעימה, הסוד שלה הוא בשילוב בין הבשר המשובח, הירקות הטריים והתיבול המיוחד המתקבל ממטחנת מלח ההימלאיה הורוד – המוסיף למנה מרקם פריך נהדר ויופי מיוחד המתקבל מגבישי המלח הוורודים.

 

המצרכים ל-2 מנות:

500 גרם בשר אנטריקוט פרוס לרצועות דקות

1 כפית אורגנו יבש

4 כפות שמן זית

ענף טימין קצוץ

50 גרם שומן טלה קצוץ

מעט מיץ לימון סחוט

4 חצאי פיתות – חצויים לעיגולים שלמים

שמן זית

מטחנת מלח הימלאיה ורוד – מלח משובח מהרי ההימלאיה

כוס טחינה מוכנה

רסק מעגבניות טריות

בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את רצועות האנטריקוט בתבלינים: אורנו יבש, טימין קצוץ, 4 כפות שמן זית, מיץ לימון.
  2. במחבת כבדה מניחים את שומן הטלה ומטגנים במשך כ-3 דקות.
  3. מוסיפים למחבת את רצועות האנטריקוט המתובלות ומטגנים במשך כ-3 דקות נוספות.
  4. בינתיים, חותכים 2 פיתות ל- 4 חצאים (עיגולים שטוחים שלמים) מזלפים על כל עיגול פיתה שמן זית ומתבלים ב-4 סיבובים נדיבים ממטחנת מלח ההימלאיה. מכניסים את חצאי הפיתות המומלחים לתנור לקלייה והשחמה.

 

להגשה:

מניחים על כל חצי פיתה קלויה מרצועות הגירוס, מניחים מעל כף של עגבניות טריות מרוסקות, מזלפים מעטל טחינה, מפזרים מעט בצל ירוק קצוץ ופטרוזיליה קצוצה– ממלחים שוב במטחנת מלח הימלאיה ומגישים.

 

צילום: ג'ני שוובר

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה