אוכל

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו ופרחים

אוכל21 באוקטובר 2018    דקה אחת
0

רגע לפני שאנחנו מרגישים את החורף, צורית סבג עם מתכון לאסאדו שיחמם לכם את הבית ואת הלב. בתיאבון...

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו ופרחים
אסאדו | צילום: צורית סבג

הסיפור: אסאדו חצילים וערמונים

אומנם החורף עדיין לא כאן, אך התחושה שהוא יגיע ממש בקרוב מביאה עימה רצון לבשל תבשילים שיחממו את הבית לקראתו…

מצרכים: 

אסדו טרי מחולק לקוביות לפני מספר הסועדים

פיטריות שמפיניון (אפשר גם מקופסא או טרי)

3 בצלים

2 חצילים

טימין

פלפל צ'ילי

רוזמרין

5 שיני שום

ערמונים בשקית ואקום.

כוס וחצי מים

מלח גס

שמן זית

עלי דפנה

תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, כמון, כורכום ושמן זית.

אופן ההכנה:

קולפים חצילים, חותכים לקוביות ומעבירים למסננת עם מעט מלח לניקוז הנוזלים. במקביל, בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים. לאחר שהבצלים קיבלו צבע מוסיפים את חתיכות האסדו וצולים מספר שניות. מיד לאחר מכן גם התבלינים מוצאים את דרכם לסיר; השום, החצילים, הפיטריות, עלי דפנה, טימין, רוזמרין וכוס מים. מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות, מנמיכים אש ומוסיפים את הערמונים והצ'ילי החריף, ממשיכים לבשל כשעתיים, עד לקבלת בשר רך.

*במידה ונגמרו המים, ניתן להוסיף מעט. במקום חצילים, אפשר להשתמש בקישואים וניתן גם לשדרג בתוספת יין אדום.

מומלץ להגיש עם אורז לבן ועשבי תיבול לקישוט.

לעוד מתכונים באתר

ובאינסטגרם: zurit sabag

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה