אוכל

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו ופרחים

אוכל21 באוקטובר 2018    דקה אחת
0

רגע לפני שאנחנו מרגישים את החורף, צורית סבג עם מתכון לאסאדו שיחמם לכם את הבית ואת הלב. בתיאבון...

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו ופרחים
אסאדו | צילום: צורית סבג

הסיפור: אסאדו חצילים וערמונים

אומנם החורף עדיין לא כאן, אך התחושה שהוא יגיע ממש בקרוב מביאה עימה רצון לבשל תבשילים שיחממו את הבית לקראתו…

מצרכים: 

אסדו טרי מחולק לקוביות לפני מספר הסועדים

פיטריות שמפיניון (אפשר גם מקופסא או טרי)

3 בצלים

2 חצילים

טימין

פלפל צ'ילי

רוזמרין

5 שיני שום

ערמונים בשקית ואקום.

כוס וחצי מים

מלח גס

שמן זית

עלי דפנה

תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, כמון, כורכום ושמן זית.

אופן ההכנה:

קולפים חצילים, חותכים לקוביות ומעבירים למסננת עם מעט מלח לניקוז הנוזלים. במקביל, בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים. לאחר שהבצלים קיבלו צבע מוסיפים את חתיכות האסדו וצולים מספר שניות. מיד לאחר מכן גם התבלינים מוצאים את דרכם לסיר; השום, החצילים, הפיטריות, עלי דפנה, טימין, רוזמרין וכוס מים. מערבבים ומבשלים במשך 20 דקות, מנמיכים אש ומוסיפים את הערמונים והצ'ילי החריף, ממשיכים לבשל כשעתיים, עד לקבלת בשר רך.

*במידה ונגמרו המים, ניתן להוסיף מעט. במקום חצילים, אפשר להשתמש בקישואים וניתן גם לשדרג בתוספת יין אדום.

מומלץ להגיש עם אורז לבן ועשבי תיבול לקישוט.

לעוד מתכונים באתר

ובאינסטגרם: zurit sabag

כתבות נוספות באוכל

2

החומוס כמו שלא הכרתם, גרסת רשת בית...

יום החומוס הבינלאומי (13.5) הוא הזדמנות מצוינת להצדיע למאכל שנחשב הכי ישראלי. לקראת היום המיוחד שיצוין ברחבי העולם, רשת בית הפול הדרומית יצאו במנות חומוס מיוחדות כמו שלא הכרתם

אוכל13 במאי 2019    3 דקות
2

"פה בשביל להישאר, לא רוצה להיות טרנד...

השף יקיר מסרטי, הבעלים של מסעדת האותנטית בב"ש, מדבר בראיון נרחב על הדרך שעבר בתחום שנחשב למסוכן מאוד מבחינה כלכלית > השינוי שעשה בקונספט של המסעדה שלו וההחלטה שלא להשתתף בתוכניות ריאליטי בישול > ויש גם בונוס לחג

אוכל19 באפריל 2019    11 דקות

כתיבת תגובה