אוכל

לכל סיר יש סיפור | יום כיפור עם סבתא

אוכל17 בספטמבר 2018    דקה אחת
0

צורית סבג עם מתכון מיוחד עבורה שישבור לכם את הצום עם המון טוב והבטחה גדולה

לכל סיר יש סיפור | יום כיפור עם סבתא

הסיפור: בולו, העוגיות של סבתא עזיזה

כבוד גדול עבורי להביא לכם את המתכון הזה לקראת יום כיפור, העוגיות בולו של סבתא עזיזה, שהייתה מכינה אותם לשבירת הצום.
המון זיכרונות של תבשילים, סבתא עזיזה הייתה מלכת המטבח – ממרק הטלבינה, הבריק, הקוסקוס ועוד תבשילים ומאפים אותנטיים שייזכרו לדורות.
ולא רק זה. אישיותה המיוחדת של סבתא עזיזה, למרות כל מה שעברה בחייה, תמיד נשארה באמונה ובחיוך, בירכה כל עובר אורח ואהבה שלום וחסד.
המתכון מלא בטוב ובהבטחה: ישמח וימלא את ליבו של כל טועם, בדיוק כמו שהייתה היא: טובת לב ומלאה בטוב.

עם סבתא עזיזה

מצרכים: 

3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
בין 4 ל-5 כוסות קמח
כוס צימוקים
כוס שקדים קלויים קלות
2 כפות שומשום
כף אניס טחון

צילום: פרטי

אופן ההכנה:

במיקסר, לערבב עם וו את הביצים, הסוכר והסוכר וניל. מערבבים דקה או שתיים ומוסיפים את כוס השמן. ממשיכים לערבב עוד כמה דקות, כשבנפרד מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים ליתרת התערובת, בהדרגה עד לקבלת בצק רך ולא דביק. אם מעט דביק, להוסיף מעט קמח ולאחר מכן להוסיף את הצימוקים, השקדים, שומשום ואניס ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה. בסיום מעבירים למקרר לשעה ולאחר מכן מוציאים ומגלגלים לצורת נקניק, עם כיווץ בצדדים, טובלים בשומשום ונועצים שקד באמצע. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-30 דקות עד שמשחים.

גמר חתימה טובה…

צום קל

כתבות נוספות באוכל

0
צורית סבג   

לכל סיר יש סיפור | חורף, אסאדו...

הסיפור: אסאדו חצילים וערמונים אומנם החורף עדיין לא כאן, אך התחושה שהוא יגיע ממש בקרוב מביאה עימה רצון לבשל תבשילים...

אוכל21 באוקטובר 2018    דקה אחת
0
צורית סבג   

לכל סיר יש סיפור | שנה טובה

הסיפור: טחול ממולא וכדורי בשר ברוטב אדום מצרכים: טחול - לפי מספר הסועדים חצי קילו בשר בקר חציל עגבניות פלפל...

אוכל6 בספטמבר 2018    2 דקות

כתיבת תגובה