אוכל

לכל סיר יש סיפור | המימונה

אוכל5 באפריל 2018    דקה אחת
0

צורית סבג עם מתכון מנצח למופלטה, באדיבות אביב ביטון. ואם לא התארגנתם עדיין על חבר מרוקאי זה הזמן. תרבחו ותסעדו...

לכל סיר יש סיפור | המימונה
מופלטה | צילום: צורית סבג

הסיפור: מופלטה, המנה המרוקאית המסורתית

מימונה, יום חג שאותו מציינים במוצאי חג הפסח, במהלך הלילה ולמחרת. חגיגת המימונה היא בעיקר חגם של יוצאי מרקו המציינים על פי רוב החוגגים את אמונתם בגאולה עתידית.

בליל המימונה נוהגים לערוך שולחן מקושט ומפואר במאכלים מיוחדים, כשהסעודה נערכת באווירה של שמחה ובעיקר בהזמנת אורחים לביתם.

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח

כף מלח

4-3 כוסות מים (כוס חד פעמית של שתייה קרה)

שמן

אופן ההכנה:

בקערה, מערבבים את הקמח וכף מלח, ומוסיפים בהדרגה את המים. מתחילים בכוס מים אחת, ללוש עד לקבלת בצק נעים ולא קשה, אבל גם לא רך מדי.

לשפוך מעט שמן על הידיים לעסות את הבצק טוב טוב עד לקבלת בצק אחיד מבריק.

לתת מנוחה של כ-10 דקות.

לאחר 10 דקות לקרוץ לכדורים, בערך בגודל של כ-5 ס"מ. להניח בתבנית או על השיש ששומנו מראש.

לאחר שמניחים את הכדורים עם השמן, שוב מנוחה של כ-10 דקות.

לחמם מראש מחבת או מולטי שף, על אש נמוכה ולאחר מכן להתחיל לפתוח את הכדורים על השיש. לחיצה קטנה ובעדינות ופותחים את הבצק עם כפות הידיים עד לקבל בצק דק, כמעט שקוף גם בפינות.

להניח על המחבת את המופלטה, עד שהיא מקבלת מעט צבע.

בזמן שהמופלטה על המחבת יש לפתוח כדור שני, לכן חשוב לשמור על אש נמוכה.

מניחים על המופלטה שבמחבת את הכדור שפתחתם, הופכים וכך הלאה…

בין 10 ל-12 מופלטות, מוציאים ומתחילים שוב, ניתן לעשות גם אחד אחד.

מגישים עם חמאה, דבש וריבות, כוס תה עם נענע בצד…

חג שמח…

כתבות נוספות באוכל

0

״המלחמה מציבה אתגר, אבל יש לנו לקוחות...

מלחמה, מגיפה ועושר קולינרי: אפליקציית המשלוחים וולט תציין בחודש הבא 3 שנות פעילות בבאר שבע. בדקנו מה עשתה הטכנולוגיה לסצנת האוכל בעיר, איך הושפעו 200 המסעדות ובתי העסק שעובדים עם וולט, והאם המלחמה שינתה את הדרך שבה הבאר שבעים בוחרים מה לאכול

אוכל14 בינואר 2024    5 דקות
0

רשת "ג'אפן ג'אפן" מגיעה לפרויקט "הבלוק", באר...

המסעדה האסייתית חתמה על הסכם של חמש שנים במתחם

אוכל13 באוגוסט 2023    דקה אחת

כתיבת תגובה